Hvad er TankeFeltTerapi

Hvad er TankefeltTerapi? TankeFeltTerapi kombinerer Østens viden om kroppens energibaner med vestens samtaleterapi. Behandlingen består i, at energibanerne (meridianerne), kendt fra bl.a. akupunktur, zoneterapi m.m. stimuleres med en let banken forskellige specifikke steder på kroppen, samtidig med at man fokuserer på sit ubehag

Når det rationelle tanke giver op

Kilde: Lars Mygind

 

Mange oplever, at selv langvarige behandlingsforløb i traditionelle terapiformer viser sig at være uden effekt.

Man har måske opnået en dyb forståelse af problemet og den bagvedliggende årsag. Problemet er bare at kroppen stadig gemmer på en ubevidst refleks i sin cellehukommelse, der gør at når man trigges, så vender ubehaget tilbage. Det er derfor nødvendigt at tænke i krop/tanke/følelse som en HELHED, når man behandler psykiske og fysiske problematikker. Det er her tankefeltterapi (TFT) og emotionel frihedsteknik (EFT) kommer ind billedet.

 

Hvad er TankeFeltTerapi – Bag om metoden

Tankefeltterapi og Emotionel frihedsteknik tager udgangspunkt i en krop, føle – og tænkehjerne. Største delen af alle mennesker befinder sig i deres tænkehjerne og tror, at de kan rationalisere sig ud af problemerne. I virkeligheden befinder problemet sig ofte i kropshjernen, hvor vi ikke har den store indflydelse, uden specifikke redskaber som TFT/EFT, der kan forbinde det følelsesmæssige med det fysiske. Vi ved, at ved hjælp af TFT/EFT kan vi reparere på kroppens cellehukommelse og på ganske kort tid kan ubehaget behandles og forløses.

Man kan både behandle sig selv eller blive behandlet af en anden. Metoden går ud på at indstille sine tanker og følelser på problemet, f.eks. sidste gang man oplevede at have det, for samtidigt at banke blidt på meridianpunkterne.

Ifølge meridianlæren, som er en ældgammel kinesisk model, så opstår et symptom/ubehag når vores meridianer har en over eller en underenergi. Det fysiske eller psykiske symptom opleves fordi kroppen kan formidle cellernes ubehag. Opfinderen af TFT mente at ubehag opstår som følge af frekvensforstyrrelse i kroppens tankefelt. Uanset om du tror på energibaner i kroppen eller at der er et tankefelt omkring kroppen, så er det vores erfaring at TFT/EFT er den letteste, hurtigste og mest simple behandlingsform. Men det er egentlig lige meget for det vigtigste er at det virker! Og det finder man hurtigt ud af da de fleste oplever effekt allerede ved første behandling.

Hvad er Tankefeltterapi
Tappe-punkter som bruges i TFT

Effektivt og enkelt

Metoden er endvidere godkendt som evidensbaseret godkendt metode i USA.
Under en behandling er det vigtigste at man fokuserer på sit ubehag i mens der tappes på meridianpunkterne. Efter ganske kort tid vil man opleve at det ubehag man har vil være blevet opløst. Man banker så at sige ubehaget væk selv om der bruges et meget let tryk. Nogle gange kan man have effekt med selvbehandling og andre gange har man brug for hjælp fra en anden person.

Vil du læse meget mere om tankefeltterapi, Link til Lars Mygins hjemmeside