Dokumenteret effekt af tankefeltterapi (TFT)

Argentisk studie i TFT

Studie af tankefeltterapi. 
Da studiet manglede flere detaljer for at kunne udgives videnskabeligt blev det droppet. Vi har taget det med her fordi det reflekterer vore egne erfaringer med mere end 5.000 klienter.
Foreløbig rapport i en kort dansk oversættelse.

Af Joaquim Andrade MD og David Feinstein PhD.

Hele studiet omfattede mere end 29.000 patienter behandlet på 11 institutioner i Argentina og Uruguay gennem en periode på 14 år. I alt deltog 34 terapeuter.
Alle patienterne først gennemgik diagnostiske undersøgelser, derefter blev de inddelt i tilfældige grupper og modtog forskellige typer behandling. Dertil kommer en efterundersøgelse foretaget efter 1, 3, 6 og 12 måneder.

Rapportens forfattere har kommenteret studiet og bemærker at de kliniske forsøg der omtales anses for at være et pilot projekt – en indledning til et egentligt videnskabeligt studie. Forsøgene blev således i første omgang ikke gennemført med offentliggørelse for øje. Især bør det bemærkes at ikke alle variable, der skal kontrolleres i et grundigt forsøg blev fulgt. F.eks blev forsøgets kritierier ikke præcist defineret og rapportering var rimelig uformel, siger de. Imidltertid var resultaterne så bemærkelsesværdige at de valgte at publicere studiet.

Sammenligning med Kognitiv adfærdsterapi + Psykofarmaka
En undergruppe i dette store studie bestod af 5.000 patienter som led af forskellige typer angst. Halvdelen blev behandlet med TFT (gruppe A), resten med kognitiv adfærdsterapi samt medikamenter (gruppe B).

I gruppe A var der en bedring hos 90% og i gruppe B hos 63%.
I gruppe A var 76% helt symptomfrie, i gruppe B 51%.
I gruppe A var gennemsnitlige behandlingstid 3 sessioner, i gruppe B 15.
Efter undersøgelsen viste færre i gruppe A tilbagefald (tal ikke opgivet).
Der blev ikke påvist nogle bivirkninger ved brug af TFT.

Læs den originale artikel her: http://www.energypsych.org/?23

Kilde: Mygind Institute 

Et andet forsøg er lavet med 28.000 personer

Hvor det viser sig at TankeFeltTerapi har en succesrate på 90%
Hvorimod almindelig terapi kun havde en succesrate på 51%

De fleste er fuldstændig helbredte og uden ubehag på 6 sessioner eller mindre, hvilket er langt mindre end traditionel samtaleterapi. F. eks. samtaler med en psykolig.

Endvidere har der vist sig en gavnlig effekt ved behandling af:

Traumer: Ubehag og angsttilstande. Der kan opstå ved f. eks. overfald, krig, trafikulykker, sygdom og skilsmisse.

Fobier / OCD: En irrationel frygt for noget, man stort set godt ved ikke er farligt eller sker.

Fobier kan især være edderkopper, men også flyskræk, slanger og ikke mindst tandlægeskræk.

Spiseforstyrrelser: Ved behandling med TFT af anoreksi/bulimi er det en forudsætning for succesrig behandling ofte, at hjælpe klienten over sin fejlagtigt selvoplevelse af egen krop.

Angst: Følelsen af ubehag uden at vide hvorfor. Ubehag ved at gå til fester, deltage i møder, være i det offentlige rum og meget mere.

Afhængighed: af cigaretter, alkohol, spillemani, neglebidning, trang til sødt og mange andre uhensigtsmæssige uvaner.
Kilde: TFT-Danmark

Følgende lidelser og mange flere kan afhjælpes med TFT:

Sorg, kærlighedssorg, depression, smerter, hovedpine, migræne, og koncentrationsbesvær, højt blodtryk, stress, søvnløshed og visse former for smerter.
Læs mine Klienthistorier.

De fleste Terapeuter forlanger typisk, at klienter forpligter sig til fem sessioner, der betales i forbindelse med første session.

Jeg sælger enkelte behandlinger, så det er op til dig hvor mange du vil have. Men du når bedste resultater, med de nødvendige antal behandlinger.

Nogle gange kan en behandling være nok, f. eks. ved eksamensskræk, andre gange skal der mange behandlinger til eksempelvis Angst. Det kommer helt an på hvad dit problem er.

Undervejs lærer du at bruge teknikken på sig selv. Så du kan selvbehandle dig imellem sessionerne hos mig. Når du selvbehandler kommer du hurtigere af med dit ubehag og skal derfor have færre behandlinger hos mig

Du finder min  Facebookside ved at  klikke her:
TankeFeltTerapi & Healing