Eksamens angst – Trykken for brystet, kvalme

Een session var nok til at hjælpe en kvinde med eksamensangst

Klienten henvender sig til mig, fordi hun skal til afgørende eksamen få dage senere. Hun er meget nervøs, kan ikke rigtig forstå det, fordi hun normalt ikke er nervøs forud for en eksamen.

Vi aftaler, at hun kommer aftenen før eksamen. Da hun kommer til mig, er hun nervøs til 7 på skalaen fra 0-10. Hun har ubehag, en trykken, fra brystet og ned i maven. under behandlingen får hun en let kvalme, og kan mærke at ubehaget flytter sig højere op mod halsen, kvalmen og trykket bliver mindre efterhånden som behandlingen skrider frem.

Ofte kommer andre ting frem under en behandling med TFT, fra klientens tidligere liv, som kan være grund til nervøsiteten. Vi vælger at lade det ligge, og koncentrere os om nervøsiteten for den forestående eksamen.

Klienten går støt nedad på skalaen fra 7 til 0 under hele behandlingen. Efter ca en times behandling er ubehaget helt i 0 og behandlingen afsluttes.

 

Angst for eksamen?

Klientens kommentar:

Efter et mindre vellykket studieforløb, hvor min forventning til eksamen fik mig presset ud i en ordentlig omgang eksamensangst, hvor jeg ingenting kunne, modtog jeg en times behandling.

Dagen efter gik jeg til eksamen og formåede at holde angsten på afstand i en sådan grad, at jeg ingen negative følelser mærkede.