Flyskræk

Klienten, har i mange år har lidt af en forfærdelig angst for at flyve, bare det at skulle bestille en flyrejse på Computeren, får angsten frem hos Klienten. Det er hende store ønske at bliver angsten kvit.

Da vi starter behandlingen har Klienten, på en skala fra 0 til 10, et tal på 10 for sin flyskræk. Hvor 0 er intet ubehag og 10 er det værste klienten kan forestille sig.

Jeg fortæller om behandlingen. Samtidig får klienten besked på at sige, hvis noget er meget ubehageligt og vil stoppe eller holde pause.

Efter nogen behandling tror klienten, at hun godt kunne sætte sig til computeren og bestille en flyrejse uden at føle ubehag. Dog kunne hun stadig ikke tænke sig, at sætte sig op i en flyver. Hun ligger nu på 8 på skalaen fra 0-10.

Efter yderligere behandling, vil hun gerne fortælle, hvorfor hun har flyskræk. Klienten fortæller en forfærdelig historie om en flyrejse, hun foretog som ung/stor pige. Behandlingen fortsættes, alt imens hun fortæller sin historie.

Da hun er færdig, syntes hun egentlig ikke at historien er så slem mere, det giver ikke det samme ubehag som tidligere.

Hun har nu på 7, på skalaen fra 0-10.

Behandlingen fortsætter på hendes ubehag, som hun forsøger at fastholde i ved, at tænke på historien.  Hun siger, at hun har det svært med at fastholde ubehaget. Hun føler sig træt. Nu kan hun ikke holde fast i ubehaget mere, hendes nu på 5, på skalaen fra 0-10.

Klienten er helt oppe at køre over, at TFT har virket, hun er meget glad og samtidig forundret. Under hele behandlingen har hun givet udtryk for, at noget skete inden i hende, en boblende lettelse.

Jeg beder klienten fortælle hvor ubehaget sidder, hvilken form og farve den har. Det kan Klienten slet ikke forestille sig på dette tidspunkt. Dog ved hun at den sidder i maven. Jeg behandler videre. Lidt efter bliver det til en klump i maven.

Klumpen bliver Orange og lidt efter til en ballon. Hun er nu på 4, på skalaen fra 0-10.

Klienten bliver igen træt og har svært ved at fastholde ubehaget. Jeg beder Klienten trække vejret dybt nogle gange, hun slipper sit ubehag nu, og har svært ved at fastholde det. Den orange ballon i maven mister noget af luften. Hun er nu på 2 på skalaen fra 0-10.

Nu kan hun ikke mærke ubehaget mere, det siger hun nogle gange, jeg behandler videre, imens Klienten mærker efter sit ubehag. Det er der ikke mere.

Hun er nu på 0 på skalaen fra 0-10. Behandlingen afsluttes.

klienten spørger, hvor længe det holder. Jeg svarer, at vi TFT behandlere ikke har hørt om tilfælde hvor det ikke holdt.

Behandlingen er foretaget over en del sessioner.

14 dage efter fik jeg en dejlig SMS fra klienten. Hun og hendes mand har bestilt en flyrejse. Hun glæder sig rigtig meget.

Hun udtaler sin glæde over at have lært TFT at kende.