Omvendt højdeskræk

Peterskirken i Rom.
Foto taget op i kuplen, hvor solens lysstråler ned gennem kuplens tag er fanget, et fantastisk syn.
Nu tænker du måske, hvad har Peters Kirkens kuppel så med omvendt højdeskræk at gøre at gøre?

Kan du forestille hvor angstfremkaldende det er for en med “nedernskræk”, eller omvendt højdeskræk, at stå under et højt tag, som helt bestemt falder ned i hovedet på dig. Den unge pige, hvis historie som jeg vil fortælle her, vidste med sin sunde fornuft godt, at det ikke skete, men i hendes hoved ville det ske..

Når hun kom ind i en kirke, et teater eller indkøbscenter, hvor der som regel er højt til loftet, blev hendes arme og ben fastlåst og hun var ude af stand til at flytte sig, før nogen kom og tog hende i hånden og fik hende ud til en væg.

Sådan havde hun haft det siden 5-6 års alderen. Forældrene har prøvet alt imellem himmel og jord for at hjælpe deres datter. De havde faktisk opgivet, at hun kunne komme af med sin lidelse/Fobi.

Hendes far og jeg har været kollegaer i over 20 år. Han vidste ikke, at jeg kunne TFT og jeg vidste ikke, at han havde en datter med en fobi. Helt tilfældigt kommer vi til at tale om det.
Da jeg sagde, at jeg kunne hjælpe datteren, troede han ikke sine egne ører.

Vi startede behandlingen d. 09.08/16 og 19-10/16 kunne hun gå ud af min dør, uden angst for høje rum. Hun var blevet sin “nedersskræk” kvit.

Hun fortalte mig, at hun havde fået mere enerig, efterhånden som behandlingen med TFT skred frem, og hun kom længere og længere ned af talrækken fra 0 til 10.

Det er helt naturligt at få mere energi, når man slipper af med en Fobi. Det tager nemlig meget energi, at have en Fobi hvor man konstant er bange for noget, eller tror der sker noget forfærdeligt.

Det her er bare en af mange Fobier, hvor ubehag kan bedres eller helt forsvinde..