Afhængig af sødt (slik)

Klienten fortæller, at hendes trang til sukker kommer dagligt også, selvom hun lige har spist aftensmad. Hun fortæller endvidere: når jeg er ude at handle, er jeg nød til at købe noget sødt / slik.
Til hverdag, bare et stykke chokolade eller noget andet sødt, men i weekenden, hvor familien jo “må” spise slik, tog det overhånd også skulle alt være der.
Klienten fortæller, at det ikke nødvendigvis er store mængder, der skal til for at stille trangen. Nogle gange, kan et bolche være nok. Men ofte må hun hen i skabet igen senere på aften, fordi så kommer trangen igen og hun må nu have noget igen. Klienten fortæller, at hun og kæresten eller til daglig lever sundt, aldrig Pizza eller anden hurtig fastfood. Men gode sunde retter med grøntsager. Derfor er det for klienten uforståeligt, at hun har denne trang, samtidig vil hun gerne slanke sig, men det er svært, når sukker trangen tager over.

Klienten har en et tal 10 på en skala fra 0-10, for sin trang til sukker, ved starten af sessionen.

Jeg starter med at behandle for Afhængighed/lyst. Efter kort tid er tallet på skalaen fra 0-10, på 5. Nu kan klienten ikke mere fokusere på følelsen af trang til sukker. Men der er noget alligevel. Følelsen sidder i tunge, men flytter sig næsten med det samme, til lige bag tænderne.
Jeg beder klienten holde fast i følelsen, der sidder lige bag ved tænderne.
Behandlingen fortsætter i nogen tid. Tallet er stadig på 5. Følelsen flytter nu ned i maven. Klienten kan ikke bestemme sig for tal på skalaen fra 0-10, jeg fortsætter behandlingen.
Relativ kort tid efter siger hun, at hun har svigen i maven og uro i kroppen. Klienten siger selv, at svigen i maven nu er 2 på skalaen fra 0-10, men uroen er på tallet 7.

Jeg vælger at klienten skal fokucere på svigen i maven, fortsætter behandlinger indtil tallet på skalaen fra 0-10, 0 på svigen i maven. Jeg fortsætter og gentager behandlingen med focus på uroen, som sidder hele kroppen. Følelsen flytter ned mod tarmene. Klienten får en hoste/kriller i venstre side af halsen, hun får noget vand.
Tallet er nu på 3. Jeg fortsætter behandlingen. Jeg spørger til tallet på skalaen fra 0-10, klienten siger, at den nok er 0, men tør ikke rigtig sige det og beslutter sig for 1.

Behandlingen gentages et antal gange. Klienten beslutter sig nu for at tallet må være 0. For at kontrollere og overbevise klienten at virkelig virkelig er på 0, foretager jeg én behandling hvor vi tager afhængighed af sødt/slik med.

Jeg spørger til et tal på skalaen fra 0-10, klienten siger, at den stadig er på nul. Nu jeg spørger klienten om hun føler sig Fredfyldt, rolig og let. Svaret er JA. Klienten siger nu, at sidder der noget andet i brystet, men det er ikke det samme som før, jeg tolker det, som et nyt traume der bobler op og siger dette til klienten.

Det må vi tage i en efterfølgende session. Klienten siger at det lyder sandsynligt, og vi slutter her. Jeg har senere fulgt op på denne behandling. Klienten siger at behandlingen har gjort, at hun ikke mere, skal købe eller spise noget sødt hver dag, hun er rigtig godt tilfreds med behandlingen.