Angst for køre på motorvej

Klienten er en ældre kvinde, lad os kalde hende Lise, som faktisk har kørt bil i rigtig mange år, men hun har stort set aldrig har kørt på motorvej. Det har hun altid ladet sin mand gøre, når de skulle langt og vejen til målet foregik på en motorvej.

Dagligt har hun selv kørt, når hun skulle handle eller besøge sine voksne børn. To af dem også bor i byen, hvor hun selv bor.

Sksrækslagen for at køre på Motorvej

Lise startede sin behandling hos mig nogle år efter hun blev alene

Da Lise begyndte sin behandling hos mig, var hun blevet alene nogle år forinden. 

Hun følte, at afstanden til resten af familien, hendes søstre, som bor en halv times kørsel på motorvej, fra hendes hjem var blevet lang. Hun ville gerne kunne besøge dem, uden at hun skulle have andre til at køre for hende.
Det kan jo være svært at få andre til at køre, når man bare vil besøge nogen. Til familiens fester gik det fint. Ved disse lejligheder kunne hun altid køre med sine egne børn, der bor tæt på hende. Udfordringen er, at kunne komme på besøg selv.

Lise havde som tidligere nævnt, aldrig selv kørt på motorvejen. Faktisk var hun ikke mere helt tryg ved at køre bil i det hele taget. Hun havde en nervøs fornemmelse, når hun skulle ud til bilen og sætte sig ind i den.

Når hun gjorde det, gik det jo altid godt, så hvorfor var hun så nervøs?

Da vi starter behandlingen er hun nervøs på 10 på skalaen fra 0-10. Hun kan slet ikke tro på, at hun kommer til at kunne køre bil, uden at være nervøs ved tanken og da slet ikke køre på motovej.

Da hun kommer ned på 8, siger hun, at hun måske nok godt tør prøve motorvejen hjemme omkrig.

Behandlingen har hjulpet allerede efter 1. session

Vi taler sammen i telefonen mellem første og anden behandling, her siger hun, at hun faktisk slet ikke er nervøs mere, når hun tænker på, at hun skal ud og køre i bilen. Når hun skal handle eller besøge familien nogle kilometer borte. Hun starter bare bilen, uden at få de nervøse fornemmelser. Det er hun faktisk rigtig glad for. Det gør det hele lidt nemmer i hverdagen.

Næste behandling går tallet stødt ned ad, hun mærker i sin krop, at noget forløses, der kommer en irriterende rysten i ryggen. Den irriterende rysten forsvinder, da vi behandler videre, her sluttes behandlingen og hun er kommet ned på 7.

På den tredje behandling, siger hun da hun kommer ned på 4, at hun nok mener, at hun godt tør køre på en trafikeret motorvejen, hvis der er anden med i bilen.

Lise fortæller, at hun faktisk siden sin anden behandling, har været på en motorvej bare nogle få kilometer, på et tidspunkt, hvor der ikke var så meget trafik.

Hun når, at få i alt 3 behandlinger, før vi desværre bliver vi stoppet, da Coronaen gør sit indtog og alt lukkes ned.

Behandlingen blev ikke genoptaget, da det igen var muligt at behandle i sommeren 2021. Da der indtraf nogle personlige udfordringer, for hende, der ellers kørte hende til mig. Jeg kan godt nås, uden at komme på motorvejen, men så er det med at kunne finde vej. Lise bruger ikke GPS.

Jeg talte med Lise for nylig, hun mener ikke, at hun vil få flere behandlinger, da det er svært for hende, at komme til mig, fordi hende der ellers kørte for hende hen til mig, ikke rigtig har tiden til det mere.

Lise nåede halvt sit mål

On-line behandling har vi talt om, måske hun vil forsøge det en dag. Hun mener det er bedst, at det er mig der behandler på hende, fordi hun slapper så godt af, når jeg behandler.

Lise nåede halvt sit mål, hun kører på landevej uden at tænke over det. Forsøger stadig med motorveje på rolige tider.

Målet på motorvej er halvt nået

Følg mig på Melenes Univeres på Facebook KLIK på billedet

Udfyld felterne herunder

Du melder dig ikke til noget andet, end at jeg kontakter dig