De Fem Tibetanere

5 rite De Fem Tibetanere
Denne øvelse er den 5 Rite, at stå i HUND

Kender du De Fem Tibetanere.

De Fem Tibetanere er fem forholdsvis simple øvelser, der tager under 20 minutter at udføre om dagen, vil du opnå styrke, smidighed, bedre fordøjelse, bedre hormonbalance, mindre stress og et drænet lymfesystem.  Øvelserne er en perfekt måde at genvinde sin ungdom og opnå en bedre vitalitet og sundhed på.

Øvelserne:
Jeg har fundet en video der viser øvelserne og forklarer hvordan du gør. Videoen har en utrolig smuk lydside, som du vil blive afslappet af bare at høre!

Se videoen med De Fem Tibetanere klik HER

Instruktøren siger i starten af videoen at du skal lave 11 af hver øvelse. MEN

Jeg starter med 3, når jeg føler, at jeg kan tage to mere, det sker gerne efter en uge, at jeg er blevet så stærk til dem. Jeg øger med to mere, hver gang jeg kan klare flere. Antal øvelser skal altid være ulige.

Jeg har tidligere nået til 17 øvelser, hvor jeg startede også med 3. Hvorfor jeg stoppede, husker jeg ikke, men jeg vil trænes op til igen at tage mange øvelser gerne de 21.

Man oplever at få det mental bedre, og fysisk mærker jeg også en betydelig forskel. Skal jeg lige nævne at jeg lavede de 17 øvelser som ca. 60 årig. Nu er jeg 67 år

Mine erfaringer med udførelsen af De Fem Tibetanere

kan du læse her, men du kan også det instruktøren siger og viser på videoen.

Rite 1:
laver jeg så mange jeg kan, indtil jeg bliver svimmel

Rite 2:
du kan bøje i knæleddet trække knæene op mod maven og herefter strække den helt ud og op i luften. I løbet af en uge eller to kan jeg løfte dem strakt fra gulvet og op som det vises på videoen

Rite 3:
kan laves stående, hvis du ikke kan ligge på knæene, det virker også.

Rite 4:
Laver jeg som det vises.

Rite 5:
her kan du godt bøje armene, når du har stået i hunden, så du kommer helt ned og ligger på maven. Ved at gøre det sådan, får du også en øvelse for overarme koblet mere på.

Det er en øvelse jeg har fra Astangayoga, som jeg dyrkede for år tilbage. Det er en del af Solhilsen.

Jeg har indsat et uddrag fra bogen Kilden til evig ungdom. Det er faktisk en ret interessant historie om hvordan De Fem Tibetanere blev til videregivet til vesten af oberst Bradfort.

HISTORIEN OM DE FEM TIBETANERE

Øvelserne blev udtænkt for omkring 2000 år siden af tibetanske munke, som var på jagt efter kilden til evig ungdom.

Det var ifølge overleveringerne den britiske oberst Bradfort, der åbnede vestens øjne for riterne. Han havde længe været fascineret af legenden om de tibetanske munke, som tilsyneladende kunne holde sig evigt unge. Til sidst lykkedes det ham at få adgang til et kloster i Himalaya, hvor han hørte om teorien bag øvelserne.

Munkene fortalte ham om kroppens chakraer, som er elektromagnetiske energimønstre, der består af lys, lyd og farvefrekvenser, der normalt ikke kan ses. De beskrives af dem, der kan se dem, som hvirvler eller spiraler udgående fra chakra-områdets centrum.

Kilde: Den intelligente krop
af Betiina Larsen

 

Melenes blog

Vil du læse mere, evt købe bogen kan du købe/læse mere. Klik på bøgerne

Jeg har selv bogen og kan godt anbefale den, det er interessant læsning.