Myldertanker efter kræftoperation

Hatten gemmer kræft

Lise er blevet opereret for kræft..

Lise, kalder jeg hende, kontakter mig, for at få hjælp til hendes angst og myldertanker. Som er kommet efter en operation for kræft.

Lise har lige været igennem en brystkræftoperation og er blevet erklæret rask. Da hun kommer til første session, har hun den traditionelle hue på, som kvinder der har mister håret bruger indtil det vokser ud igen.


Modelfoto

Lise kan ikke lide at vise sig offentligt uden sin kræfthue på

Det er forår og det er varmt med huen på, jeg spørger hvorfor hun beholder huen på, når det er så varmt. Hun siger at det er af hensyn til mig og andre hun møder, hun har den på. Jeg siger, at jeg syntes, hun skal tage den af, det gør hun lidt modstræbende.
Inde under har hun de sødeste små dun på hovedet. Det siger jeg til hende, hun bliver glad for, at jeg kan mene det. Hun spørger, om jeg tror hun kan gå ud uden at have huen på. Vi bliver enige om, at de kan hun sagtens. 

Der er en god kemi imellem os, det er en vigtig ting, fordi det er jo meget personlige ting hun fortæller, de gengives ikke her.

Lises angst og myldertanker går bl.a. på, hvad der skal blive af hendes mindreårige to piger, hvis hun får et tilbagefald og kræften kommer igen. Bedsteforældrene bor langt væk og deres far er overvægtig og har for højt blodtryk.

Hun mener dermed, at der ikke er nogen der kan tage sig af hendes piger, hvis hun bliver syg igen og dør af kræft. De tanker kan holde hende vågen om natten, selvom hun godt ved, at hun er erklæret rask. Når tanken først får tag i hende, kan hun ikke komme væk fra den igen.

Dog har pigerne stadig deres far, men Lise mener ikke, at han vil være der for pigerne, som hun er der for dem, på grund af sin egen situation. Det er nok en mors tanker, og vel meget forståeligt.

Behandlingen strakte sig over to sessioner

På de 1. session starter Lise på skalaen fra 0-10 på 5. Alt imens jeg behandler, fortæller Lise om hvordan det var at få diagnosen. Hvor hårdt det var at komme igennem forløbet, hele tiden med tanken på hendes to piger. Hvad skulle der blive af dem, hvis hun ikke var mere. Lise bliver meget ked af det, imens hun fortæller. 

Det kan lyde hårdt, men det er rigtig godt i behandlingensøjemed, at der kommer følelser frem, som hun ikke selv kan styre. Man må gerne græde under en TFT behandling, det er faktisk med til at få fat i det traume vi behandler på.
Da vi slutter en time senere er hun nede på 1, den trykken hun har mærket i kroppen, da hun kom, er nu væk. 

Lise kommer igen efter små tre uger senere til anden og sidste session

Nu er hun på en 6’er på skalaen. Det er helt naturligt, at den stiger, når der er gået et stykke tid, og hun ikke er færdigbehandlet.

Lise kommer ret hurtigt ned på 4, jeg lærer hende en vejrtrækningsøvelse, som hun kan bruge til at slappe af og koncentrere sig, hvis tankerne om kræft vil tage til igen. Desuden lærer jeg hende at bruge TFT på sig selv. Det kan hun bruge i alle andre situationer, hvis/når hun bliver utryg.

Lise har ikke brug for flere sessioner, hun kommer ned på 0 og føler rolig fredfyldt og let.

Under forløbet har Lise være ked af det, men det er helt naturligt, det er stærke ting vi arbejder med. Det er meget forskelligt hvordan en klient reagerer, når de slipper deres traume, nogle græder, andre bliver voldsomt trætte. Der er mange måder at reagere på en behandling på, der er ingen rigtig eller forkert møde at reagere på.

Myldertanker og angst kommer af et traume man har fået tidligere i livet, det kan ligge mange år tilbage, men kan som her, være opstået for nylig og klienten er selv klar over hvornår det hele begyndte.

Lise har efterfølgende sendt mig en rigtig sød mail, forat hun var vældig glad for at hun havde valgt mig, selvom hun syntes det måske syntes det var lidt mærkeligt at jeg ikke havde en klinik, men behandlede hjemme. Faktisk syntes hun, det var rigtig hyggeligt, at det var hjemme i rolige omgivelser. Om mig skrev hun, at jeg var rigtig god til at spørge og få hende til sagens kerne. Endvidere jeg fremstod som en meget professionel og impatisk som behandler, hun fik tillid til med det samme.

KLIK på billedet og gå lidt mere at vide om mit behandlerrum