Blev sin Social angst kvit

Denne fortælling om Social angst er ikke mindre end en solstrålehistorie, om hvordan en voldsom angst for at leve livet socialt, kan ændres. I dette tilfælde kun tre behandlinger med TFT.

Postkassen indgår i historien herunder. Læs med..

Socialangstfobi
Postkassen har en historie i behandlingen for Social angst

Kun tre behandlinger, hjalp klienten af med sin Sociale angst

Jeg møder klienten i hans eget hjem, hvor han bor alene. Der er en anden person med ved første session, en person som han er helt tryg ved. 
Hans angst / Socialangstfobi gør det umuligt for ham at tage ud til en behandler er så stor, at det ville forhindre enhver behandling af klienten.

Vi starter behandlingen af social angst med, at han fortæller om de ting han ikke kan/tør. Det er mange. Han fortæller at han kan gå ned til bussen, fordi han skal til byen og handle. Når bussen kommer tager han den ikke, det kan ske mange gange. Når han endelig får taget mod til tage med bussen, hænder det ofte, at han ikke kan gå ind i forretningen, hvor han skal handle.

Han tager bussen hjem igen, uden af få handlet. Kommer han en sjælden gang ind i forretningen køber han bare noget, måske ikke det han kom efter. Det handler bare om at komme ud og hjem igen.

Inden vores aftale om behandlingen af hans social angst,har jeg på forhånd sendt ham nogle oplysninger der fortæller hvordan behandlingen foregår, så han er lidt forberedt.

Jeg spørger om jeg skal tappe på ham, eller han selv vil gøre det. Han bryder sig nemlig ikke om at andre rører ved ham, vi giver heller ikke hånd da jeg kom. Jeg vidste på forhånd, at det ville han gerne undgå.

Jeg må gerne tappe på ham

Vi starter med at finde ud af hvor på skalaen fra 0 – 10 han ligger. Han er helt oppe på 10, han er også nervøs for selve behandlingen, siger han.

Jeg begynder at tappe på ham, beder ham forestille sig, at han skal gå til bussen, stige ind i den og køre ned til forretningen. Det er rigtig svært for ham, har svært ved at forestille sig, at det gør han bare.

Vi arbejder med den tanke. Han går ned og op ad skalaen fra 0-10, som det ofte sker. Da behandlingen er slut liggere han på 6 på skalaen.

Vi aftaler, at han skal vende batterier og tappe på selv, indtil jeg kommer næste gang. Han er meget flittig til at lave de øvelser han har fået, derfor kunne han på 2. session to uger senere, fortæller han, at han faktisk har taget bussen og første gang han gik til stoppestedet, stadig noget utilpas, men han gjorde det. Gik dog ikke ind i forretningen, men bemærkede at der hang en rød postkasse til venstre for butiksdøren, han tog bussen tilbage.

Vi arbejder videre i tankerne med at komme ind i butikken. Nu var han oppe på 8, men det er naturligt, at man går op og ned. Jeg tapper på ham igen og han føler stort ubehag, ved at forestille sig at gå ind i butikken og handle. Han falder i løbet af behandlingen til 4, han får igen lektier for til næste gang vi ses.

14 dage senere, fortæller han at han tog bussen første gang igen, og havde været inde og handle.

Der går ikke længe får han er helt i 0 og føler intet ubehag ved nogle af de ting jeg nævner, som han første gang fortalte mig, at han ikke kunne. Jeg behandler lidt videre, men han bliver på 0. Den sidste del af behandlingen, behandler jeg ham for sin rygetrang, hvor han hurtigt komme ned på 1.

Ved den sidste session var vi alene, den person som han eller havde være med, var der ikke denne gang, det var ikke længere nødvendigt.

Tiden er gået og vi aftaler at han kontakter mig, hvis han skal have flere behandlinger for sin rygetrang. Han kontakter mig og siger, at han nu er stoppet med at ryge.

At behandlingen gik så hurtig, skyldes at han var meget aktiv i behandling af sig selv, imellem vores sessioner.

Vil du vide mere om hvordan en behandling med TankeFeltTerapi foregår så læs mere her